KUNSTFORUM NOORD

moderne en hedendaagse kunst uit Noord-Nederland

Kunstenaars

Kunst in de melkfabriek: Kunstruimte Duurswold

Oct 10, 2012

Acht jaar geleden verhuisde beeldhouwer Herbert Nouwens van Amsterdam naar Slochteren, waar hij (‘voor een prijs waarvoor je in Amsterdam net een appartementje in de Jordaan koopt’) de oude melkfabriek aankocht , een complex van vijftienhonderd vierkante meter met twee woonhuizen, een scala aan grotere en kleinere gebouwen en een oude schoorsteen, die nog steeds als een rode naald in het landschap staat. In de jaren daarna werden de verschillende panden opgeknapt en omgebouwd tot woon-, werk- , en stockruimte.

Sinds kort  zijn echter de eerste twee, aan de Hoofdweg gelegen, vertrekken ingericht als tentoonstellingsruimte en gedoopt tot 'Kunstruimte Duurswold'. Vorig weekend was de opening van de eerste expositie, waarbij de beelden van Nouwens worden gecombineerd met werk van Fred Pollack and Threes Visser. 

Omdat de hallen onverwarmd zijn, is deze eerste presentatie meteen de laatste van dit jaar, maar het ligt in de bedoeling om in de toekomst twee keer per jaar een tentoonstelling te organiseren, terwijl ook de mogelijkheid van concerten wordt overwogen. 

De tentoonstelling is nog te zien t/m 14 oktober. Meer informatie op www.kunstruimteduurswold.nl