KUNSTFORUM NOORD

moderne en hedendaagse kunst uit Noord-Nederland

Kunstenaars

Afslag Gorredijk: Tjibbe Hooghiemstra en Jochem Hamstra bij Galerie Hoogenbosch

Mar 29, 2013

Er gaan weken voorbij dat ik er niet kom. En soms ook maanden. Maar als ik de reis naar Gorredijk onderneem, heeft dat eigenlijk maar één reden: Galerie Hoogenbosch.  Sinds een aantal andere galeries de deuren sloot, is Galerie Hoogenbosch de meeste prominente galerie in Noord-Nederland, niet alleen omdat Atze Hoogeveen en Dieuwke Bosch altijd al een schare interessante kunstenaars om zich heen hadden verzameld, maar ook omdat verscheidene kunstenaars die tot de stal van die andere galeries behoorden, nu de overstap naar Hoogenbosch hebben gemaakt.

Galerie Hoogenbosch is eigenlijk een soort galeriecomplex. Waar andere galeries voortdurend hun vierkante meters moeten tellen, biedt de oude school in Gorredijk zoveel ruimte dat er twee tentoonstellingen tegelijk kunnen worden gehouden, naast de permanent afdelingen etnografica en, sinds kort, sieraden.  En dan kan in de gangen ook nog een deel van het werk in stock getoond worden.  Toegegeven, het duurt even voor je er bent, maar voor wie eenmaal binnen is valt er zoveel te zien en te ontdekken dat de reis al spoedig vergeten is

Tot en met 21 april is in Galerie Hoogenbosch werk te zien van Tjibbe Hooghiemstra en Jochem Hamstra. Hierbij een impressie van de tentoonstellingen.