KUNSTFORUM NOORD

moderne en hedendaagse kunst uit Noord-Nederland

Kunstenaars

Vanaf 1 april: Kunst kopen en verkopen op KunstForum Noord

Mar 18, 2016

Met enige regelmaat wordt KunstForum Noord/Prentwerk benaderd door mensen die werken van noordelijke kunstenaars willen verkopen. Ik moet hen teleurstellen. Met het sluiten van de galerie is ook de inkoop gestopt, en ik kan weinig anders doen dan hen door te verwijzen naar plaatselijke kunstveilingen of naar de verschillende mogelijkheden op internet. Heel bevredigend vindt men dat antwoord doorgaans niet, krijg ik het idee, en dat is ook wel begrijpelijk. De meeste noordelijke kunstenaars moeten het voor hun verkoop hebben van het locale kunstcircuit, van kopers die specifiek geïnteresseerd zijn in wat zich in hun eigen omgeving op artistiek gebied afspeelt.

Daarom gaan we per 1 april a.s. van start met een nieuw project: KFN Collect. KunstForum Noord als trefpunt voor trefpunt voor verzamelaars, kopers en verkopers van kunst uit het noorden. Eens per maand zal een speciale aflevering van de KFN Nieuwsbrief geheel bestaan uit schilderijen, tekeningen, grafiek, foto’s en bijzondere boekuitgaven op het gebied van noordelijke kunst. Inbreng is mogelijk voor zowel kunstenaars, particuliere verzamelaars als professionele aanbieders. Om het kwaliteitsniveau te handhaven zullen aanbiedingen vooraf worden beoordeeld op geschiktheid en prijsniveau. Ik hoop dat KFN Collect, op termijn, een community kan worden voor ieder die geïnteresseerd is in kunst uit de noordelijke provincies. Voor alle duidelijkheid: verwacht, zeker in het begin, geen lange lijsten, en zeker niet bieden vanaf 1 euro. We beginnen met een beperkt lijstje, aangeboden tegen een redelijke vraagprijs. Wel krijgt de koper de mogelijkheid om, in redelijkheid, een lager bod te doen. Het is dan aan de verkoper om te beslissen of hij dat wil accepteren. Een object wordt dus nooit verkocht voor minder dan de minimumprijs. Meer uitgebreide spelregels, voor beide partijen, kunt u vinden op de KunstForum Noord website, onder ‘Kopen en verkopen’:

http://kunstforumnoord.nl/index.php?page=inbreng

INBRENG GEVRAAGD

Dus: als u noordkunst, in de breedste zin van het woord, hebt die u wel wilt verkopen, maar u wilt wel zeggenschap behouden over de minimale opbrengst, stuur dan een mail met een korte beschrijving en vraagprijs naar info@kunstforumnoord.nl. Wij laten u dan weten of uw werk in aanmerking komt voor plaatsing. Lees wel vooraf de voorwaarden voor inbreng! Als uw item wordt goedgekeurd, kunt u daarna een en meer uitgebreide beschrijving met foto’s maken, zoals aangegeven onder KFN ‘Kopen en verkopen’.

PREVIEW

KFN Collect begint, uiteraard, niet helemaal bij nul. Er zijn de afgelopen tijd al enkele dingen aangeboden. Bij wijze van sneak preview (en om in deze Nieuwsbrief toch nog een paar plaatjes te zetten) alvast een paar objecten uit de eerste lijst.

- Twee aquarellen van JAN JORDENS uit de late jaren veertig (zie ook plaatje boven in deze Nieuwsbrief)

- Twee zeldzame uitgaven over SJOERD DE VRIES

- Een groot werk in gemengde techniek van HUUG PLEYSIER

- Deze fraaie portretfoto van SIEP VAN DEN BERG

We hopen hier, uiteraard, nog veel meer aan te kunnen toevoegen. Maar dat ligt ook aan u. Ik wacht op uw mail!

Dick Siersema