KUNSTFORUM NOORD

moderne en hedendaagse kunst uit Noord-Nederland

Kunstenaars

Overzichtstentoonstelling Stien Eelsingh in Meppel

Jun 13, 2012

In Kunsthuis Secretarie in Meppel is gedurende zomermaanden een overzichtstentoonstelling te zien van werk van Stien Eelsingh, de schilderes die bekendheid verwierf met haar weergaven van het leven in Staphorst en die van de boerderij die zij in 1942 samen met toenmalige echtgenoot  Roelof Frankot huurde in de daaropvolgende  decennia een legendarisch trefpunt voor schrijvers, dichters en kunstenaars maakte.

De expositie biedt een goede gelegenheid om hier een zeldzaam en bijzonder boekje over de schilderes aan te bieden getiteld Stien Eelsingh: werk uit de witte boerderij. Het is een particuliere uitgave, die nooit in de handel is geweest, maar in 1963 werd  uitgegeven door haar vriendenkring ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag.


[Stien Eelsingh: werk uit de witte boerderij , uitgegeven door de vriendenkring van Stien Eelsingh ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag, 1963. Niet in de handel. Linnen, met transparant stofomslag, 26 x 19 cm, ongenummerde pp, 1 kleurenillustratie en 18 afbeeldingen in zw/w. Inleiding van Hans Redeker. Nr 153 uit een niet gespecificeerde editie. Met opdracht van ‘Kees’aan 'Sarika' [Goth'] Zeldzaam
[hoekje uit plastic stofomslag, verder mooi exemplaar - EUR 30.00]